Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Τιμωρός της αλαζονείας

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης (12.01.09)
http://www.athleticradio.gr/index.php/application/arthro_view/6606

Πριν από 8 χρόνια όταν ο ΟΦΗ μετά από 17 αγωνιστικές είχε συγκεντρώσει μόλις 11 βαθμούς(όπως και τώρα) ο Κώστας Καζανάκης είχε δηλώσει ότι «θα συμμαχήσω με τον Διάβολο αρκεί να σώσω την ομάδα». Και όντως ο ΟΦΗ έκανε «συμμαχία με τον Διάβολο» και στα τελευταία 13 ματς πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς που τον πήγαν στα μπαράζ με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΦΗ εκείνη την χρονιά κέρδισε σε έδρες όπως η Ν. Φιλαδέλφεια ενώ πέρασε νικηφόρα και από Βύρωνα, Καλαμάτα, Ν. Σμύρνη. Το’πε και το’κανε λοιπόν τότε ο Κώστας Καζανάκης έχοντας δίπλα του και τον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη που είχε αναλάβει τον ρόλο των δημοσίων σχέσεων με τους διαιτητές. Και βέβαια τότε υπήρξε μεγάλη συσπείρωση καθώς ήταν η πρώτη ουσιαστικά χρονιά που ο ΟΦΗ βρισκόταν αντιμέτωπος με τον κίνδυνο του υποβιβασμού και ο κόσμος είχε σταθεί κοντά στην ομάδα, στους παίκτες και τον Γιάννη Σαμαρά που είχε αναλάβει το βαρύ φορτίο να οδηγήσει τον ΟΦΗ στην παραμονή.

Σήμερα τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει. Μπορεί ο Καζανάκης και ο Μυριοκεφαλιτάκης να ήταν για τον κόσμο οι «υπάλληλοι της Αθήνας» και να μην είχαν έρεισμα στους φιλάθλους, ήταν όμως παράγοντες-«γατόνια» με πολύ μεγάλη εμπειρία και είχαν τον τρόπο να βρίσκουν άκρες για να πετυχαίνουν τον στόχο τους. Η «συμμαχία με τον Διάβολο» δεν ήταν εικονική αλλά πραγματική και αν ανατρέξει κάποιος σε εκείνη την περίοδο και στα αποτελέσματα του ΟΦΗ θα καταλάβει πως η ομάδα έσωσε τότε την παρτίδα και παρέμεινε στην Α΄ Εθνική. Τώρα αν χρειαστεί κάποιος να «συμμαχήσει με τον Διάβολο» ποιος θα το κάνει; Ο Βατσινάς; Αυτά δεν γίνονται. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι απελπιστικά για αυτόν μόνος και ξεκομμένος από όλον τον κόσμο. Δεν τον υπολογίζει κανείς. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο και για αυτό προσπαθεί με κινήσεις εντυπωσιασμού όπως αυτή που έκανε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή να κερδίσει πόντους χωρίς όμως επιτυχία. Λες και επειδή κατέβηκε στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί θα φοβόταν ο Σταυρίδης.

Ο ΟΦΗ δυστυχώς βιώνει μια απέραντη μοναξιά σε όλα τα επίπεδα. Αυτήν την στιγμή, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση το μόνο που μπορεί να τον σώσει είναι ένα θαύμα ανάλογο με αυτό που έγινε πριν από λίγα χρόνια. Διότι δεν μπορεί να ήταν κάτι άλλο αυτό που έγινε στο ματς με τον Λεβαδειακό. Ποια άλλη δύναμη μπορεί να "έγραψε" τότε αυτό το «γλυκό» φινάλε για τον ΟΦΗ σε μια τραγική χρονιά όπου όλο το σύμπαν συνωμότησε για να τον ρίξει στην Β΄ Εθνική; Τότε όμως υπήρχαν οι προϋποθέσεις με πιο σημαντική την παρουσία του κόσμου. Ο ΟΦΗ δεν χρειάστηκε να κάνει «συμμαχία με τον Διάβολο». Του έφτανε που συμμάχησε με τους φιλάθλους του οι οποίοι λειτούργησαν σαν ασπίδα στις επιθέσεις που δέχτηκε η ομάδα από το κατεστημένο. Φέτος όμως δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε αυτό. Ο κόσμος μέχρι τώρα απέχει με βαριά καρδιά, διότι έχει κουραστεί και δεν αντέχει άλλο αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση.

Πως λοιπόν θα σωθεί αυτή η ομάδα; Με τον κόσμο απέναντι, την διαιτησία να ασελγεί πάνω της, την διοίκηση να είναι ανίκανη να την προστατεύσει και το έμψυχο υλικό να είναι το χειρότερο των τελευταίων χρόνων; Τι μένει; Μια προσευχή στον Μεγαλοδύναμο ο οποίος από την μια δεν ευλογεί το άδικο από την άλλη όμως είναι και τιμωρός της αλαζονείας...
Επιμέλεια: Νίκος Μαρκάκης

Αυτα αγαπητε Νικο θα επρεπε να τα γραφετε απο τοτε..απο το 2006 ειδικα και επειτα..Οχι οτι τα γραφεις λαθος,απλα εμεις τα λεμε χρονια τωρα.Και τωρα ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ πανηγυριζει τον επικειμενο υποβιβασμο μας.Σαμπως εμεις πρεπει να πεσουμε,για να "εξυγιανθει" το πρωταθλημα.Ο παναθηναικος και ο ολυμπιακος..Οι προεδροι,οι παραγοντες και οι παρατρεχαμενοι αυτων των ομαδων,θα επρεπε να αποβληθουν δια παντος απο το Ελληνικο πρωταθλημα.Ευχαριστω ολους τους Ελληνες φιλαθλους για το ΜΙΣΟΣ τους προς τον ΟΦΗ.Μονο που καλυτερα να χτυπατε τον ΓΑΙΔΑΡΟ και οχι το σαμαρι.

4 σχόλια:

Javier είπε...

Όταν φωνάζουν οι οπαδοί κάτι ξέρουν... Οι άλλοι φέτος ανακάλυψαν την Αμερική;

Basilis4 είπε...

Μαλλον φιλε μου..μαλλον..Ας μαθουν λοιπον ολοι,οτι και την Κωνσταντινουπολη την πηραν οι τουρκοι,και οτι ο ανθρωπος θαρω πως πηγε στο φεγγαρι..Α..και τον ΟΦΗ,η οικογενεια βαρδινογιαννη τον εχει καταστρεψει..Προς γνωσιν..

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Ο Βατσινάς να συμμαχίσει με το διάβολο;
Μα αφού είναι ο ίδιος ο διάβολος!

Basilis4 είπε...

Ετσι ακριβως φιλε Στελιο.Η μονη του συμμαχια ειναι με τον Αρχι-διαβολο τον βαρδινογιαννη..