Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Λαϊκή οργή και συμπλοκές οπαδών - ΜΑΤ στο Παγκρήτιο

Περίπου 700 αγανακτισμένοι οπαδοί του ΟΦΗ συγκεντρώθηκαν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της κρητικής ομάδας με τον Αστέρα Τρίπολης έξω από το Παγκρήτιο στάδιο, ζητώντας την κεφαλή του διαιτητή Ζωγράφου επί πίνακι και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να συγκρατήσουν την οργή του πλήθους χρησιμοποιώντας τις συνήθεις μεθόδους, γεγονός που πυροδότησε περαιτέρω ένταση. Οι οπαδοί του ΟΦΗ ξεσπούσαν σε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους – μέχρι και καθίσματα μέσα από το γήπεδο επιστρατεύτηκαν στη μάχη με τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, που είχαν δημιουργήσει κλοιό προστασίας μπροστά από την έξοδο των επισήμων.

Παράλληλα με τα συμβαίνοντα στον περιβάλλοντα χώρο, στο εσωτερικό του σταδίου οργανωνόταν σχέδιο διαφυγής του διαιτητή Ζωγράφου και των συνεργατών του, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε άλλη –ασφαλή- έξοδο προκειμένου να μην κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα και να φτάσουν σώοι στο αεροδρόμιο.

Οι συμπλοκές των οπαδών του ΟΦΗ με την Αστυνομία επεκτάθηκαν και σε δρόμους γύρω από το Παγκρήτιο στάδιο μέχρι την εκτόνωσή τους περίπου μιάμιση ώρα μετά τη λήξη του αγώνα.

Απο το contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: