Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση των Συνδέσμων ΟΦΗ-"Μας χρωστάνε, δε χρωστάμε σε κανένα"

Mε ανακοίνωση που υπογράφουν όλοι οι σύνδεσμοι του ΟΦΗ, από το Ηράκλειο έως την Θεσσαλονίκη, οι οργανωμένοι οπαδοί της Κρητικής ομάδας παίρνουν θέση στα συμβαίνοντα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση του φακέλου αδειοδότησης του Ηρακλή.

"Ως φίλαθλο κίνημα τα τελευταία χρόνια αγωνιστήκαμε για το αυτονόητο: Την τήρηση της νομιμότητας. Βγήκαμε στους δρόμους για την πλήρη εφαρμογή του νόμου περί πολυιδιοκτησίας και τον απεγκλωβισμό μας από την αναξιοπρέπεια. Απαιτήσαμε διαφάνεια στις κατά καιρούς «μεταβιβάσεις» του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας μας από τον ένα στον άλλο απίθανο τύπο. Ζητήσαμε εφαρμογή του «πόθεν έσχες» για όλους τους διορισμένους από ξένα συμφέροντα προέδρους της ΠΑΕ ΟΦΗ. Παλέψαμε για την αξιοπρέπειά μας και την τιμή μας και τον αγώνα μας τον έζησε όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό, δεν μας ένοιαξε ο υποβιβασμός, ζητήσαμε νομιμότητα, διαφάνεια, αξιοπρέπεια. Κάναμε τα πάντα και γι'αυτό είμαστε υπερήφανοι. Γιατί με τον αγώνα μας επιτέλους αναπνεύσαμε.
Ως φίλαθλο κίνημα σήμερα ζητάμε ακριβώς το ίδιο: Την τήρηση της νομιμότητας! Δε ζητάμε να ασελγήσουμε επί πτωμάτων. Δε βάζουμε στο στόχαστρο κανέναν. Δεν είναι του χαρακτήρα μας. Όλη η φίλαθλη Ελλάδα έζησε την κλοπή της ανόδου από τον ΟΦΗ στα πλέι οφ της Β εθνικής, μια άνοδος που κερδήθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΟΦΗ, αν τηρούνταν η νομιμότητα σε αυτή τη χώρα, θα βρισκόταν ήδη στη Σούπερ Λίγκα. Επειδή το κέρδισε στο γήπεδο και όχι επειδή του κάνει «χάρη» κάποια επιτροπή εφέσεων ή κάποιο δικαστήριο. Μας χρωστάνε, δε χρωστάμε σε κανέναν.
Κύριοι της ΕΠΟ, ζητάμε το αυτονόητο: Τηρήστε τη νομιμότητα, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Ζητάμε το άνοιγμα ΟΛΩΝ των φακέλων ΟΛΩΝ των ομάδων. Και όποια ΠΑΕ δεν πληροί τις προϋποθέσεις ας αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Όπως κι αν λέγεται αυτή και σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται. Είτε λέγεται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ηρακλής ή Αγροτικός Αστέρας. Κι αν αυτή λέγεται ΠΑΕ ΟΦΗ, τότε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου ΠΡΩΤΗ. Ήδη «εξαφανίσατε» τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ με τα στημένα. Τώρα «εξαφανίζετε» και τους φακέλους για τη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Είστε ο διάδοχος του Γιούρι Γκέλερ. Βγάλτε τους στη δημοσιότητα, τι φοβάστε; ΟΛΟΥΣ όμως. Όχι επιλεκτικά του Ηρακλή ή του ΟΦΗ. Για να δούμε επιτέλους μια άσπρη μέρα στο μπάχαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, για το οποίο είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι.
ΥΓ: Δεχόμαστε την τελευταία εβδομάδα μια άνανδρη επίθεση από διάφορους «κύκλους» λες και είμαστε υπεύθυνοι για τα δεινά που τραβάει η ΠΑΕ Ηρακλής. Οι ίδιοι «κύκλοι» ποτέ δε στάθηκαν δίπλα μας στον έντιμο αγώνα που δώσαμε επί σειρά ετών. Μάλλον δεν αρέσει ότι ο κόσμος του ΟΦΗ κέρδισε να βρίσκεται έξω από τα πράσινα και τα κόκκινα μαντριά. Δε δεχόμαστε να γίνουμε ο αποδιοπομπαίος τράγος κανενός. Αν τηρούνταν η νομιμότητα στην Ελλάδα, ούτε ο Ηρακλής θα έφτανε σε αυτό το κατάντημα ούτε ο ΟΦΗ θα βρισκόταν εκεί που βρίσκεται, γιατί πολύ απλά τα λαμόγια θα έμπαιναν φυλακή και δε θα λυμαίνονταν τις ΠΑΕ. Αν θέλουν κάποιοι να κυνηγάνε φαντάσματα, εμάς δε μας αφορά
".

Δεν υπάρχουν σχόλια: