Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Οι αίγαγροι δεν είναι προστατευόμενο είδος?

Απο ενα άρθρο της Πατρίδας..

Αιτήσεις για την ειδική άδεια κυνηγιού στη Ντία


Το πρόγραμμα κυνηγιού στην ελεγχόμενη κυνηγετική περιoχή της Ντίας, εγκρίθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης.

Οσοι κυνηγοί επιθυμούν να κυνηγήσουν στο νησί θα πρέπει να προμηθευτούν την ειδική άδεια κυνηγιού από την Δ/νση Δασών Ηρακλείου. Η ειδική άδεια κυνηγιού χορηγείται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου στην οποία αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του με την θεωρημένη για την κυνηγ. περίοδο 2008-2009 άδεια Θήρας (τοπική-περ/κή-γενική) μέχρι την 10-8-2009 και από 11-8-2009 θεωρημένη για την κυνηγ. περίοδο 2009-2010 άδεια Θήρας ως και τις ημέρες που προτιμά να κυνηγήσει.

Το κυνήγι αρχίζει στις 19 Ιουλίου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Τα θηράματα που επιτρέπεται να κυνηγηθούν είναι: Αίγαγροι από 19 Ιουλίου έως 31
Οκτωβρίου.




Γιατί είχα την εντύπωση οτι ο Κρητικός Αίγαγρος είναι προστατευόμενο είδος?Πέραν αυτού βέβαια είμαι απόλυτα αντίθετος με τούς κυνηγούς και τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ τους στα άμοιρα ζωα,που δεν έχουν την δυνατότητα καν να αμυνθούν απο το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είδος θηλαστικού που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη μας...τον άνθρωπο..

3 σχόλια:

VTOUTOUN είπε...

Η ΝΗΣΟΣ ΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΓΡΟΥ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΜΟΙΡΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΑΠΛΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ!!. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΩΟ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΑΙΓΑΓΡΟΥ ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΒΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΦΑΞΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΣΥ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΣ!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥΣ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ.

Unknown είπε...

ΒΑΡΒΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ