Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Συγνώμη που είμαι πρόεδρος...

Στις συγνώμες που αράδιασε μετά το τέλος του αγώνα με την Λάρισα στο Αλκαζάρ ο πρόεδρος του ΟΦΗ Φανούρης Βατσινάς ξέχασε την πιο σημαντική: Αυτή που οφείλει να απευθύνει στον κόσμο της ομάδας για το κατάντημα στο οποίο έχει περιέλθει ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια και για το οποίο τεράστια ευθύνη πέραν των προκατόχων του έχει και ο ίδιος που κρατάει το τιμόνι της διοίκησης την τελευταία τριετία. Ο ΟΦΗ αποτελεί μονίμως τα τελευταία χρόνια το εύκολο «θύμα» των αντιπαραθέσεων των «μεγάλων» στην Σούπερ Λίγκα εξαιτίας της σχέσης την οποία του καταλογίζουν με τον Παναθηναϊκό. Είναι το εύκολο «παιχνιδάκι» το οποίο χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τους δύο «αιωνίους» για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, χωρίς να λογαριάζουν ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία και κάποτε ήταν το καμάρι της Ελλάδας στην Ευρώπη, η ομάδα-μοντέλο της περιφέρειας.

Το έργο που είδαμε στο Αλκαζάρ έχει παιχτεί κατ’επανάληψη εις βάρος του ΟΦΗ. Ποιος ξεχνάει άλλωστε ότι η διαιτησία τον έστειλε πριν από μερικά χρόνια να δώσει τα μπαράζ με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Ρόδο ή ότι αποτέλεσε την αφορμή για την παραίτηση Παπαματθαιάκη μετά από ένα παιχνίδι με την Ξάνθη. Το έγκλημα εις βάρος του ΟΦΗ είναι συνεχές και επαναλαμβανόμενο και δυστυχώς όχι μόνο από την διαιτησία και το παρακράτος του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας έχει περάσει το μήνυμα ότι ο ΟΦΗ είναι ο παρείσακτος της Λίγκας λόγω ακριβώς αυτής της σχέσης που όλοι του χρεώνουν με τον Παναθηναϊκό. Λες και είναι αυτό το μοναδικό «αγκάθι» στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Λες και οι υπόλοιπες ομάδες είναι οι «αμόλυντες και άσπιλες παρθένες». Και η διοίκηση(;) του ΟΦΗ τι κάνει για όλα αυτά; Ο κύριος Βατσινάς πως προστατεύει την ομάδα του; Με το να απαγορεύει τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του; Επειδή την προηγούμενη εβδομάδα ο Σφακιανάκης είπε ότι ο Μπαρκαουάν έπρεπε να αποβληθεί; Στον πρόεδρο του ΟΦΗ έχει αποδειχθεί ότι δεν αρέσει η αλήθεια. Ακόμα και αν υποστηρίξει κάποιος ότι ο Σφακιανάκης έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και να μιλήσει και για τα λάθη που έγιναν εις βάρος του ΟΦΗ κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να έχει άποψη. Όπως και σε κανέναν άλλον παίκτη της ομάδας(με την ίδια λογική ο Πηλαδάκης έπρεπε να «φιμώσει» τους παίκτες της Λάρισας μετά τις δηλώσεις του Νταμπίζα).

Η σφαγή στο Αλκαζάρ πόνεσε πολύ αλλά δεν θα πρέπει να δώσει άλλοθι σε όποιον προσπαθήσει να μετατοπίσει το πρόβλημα του ΟΦΗ(μόνο) στην διαιτησία. Άλλωστε το έχουμε ξαναγράψει: Μια ομάδα που δεν έχει αυτοσεβασμό και είναι ανύπαρκτη διοικητικά δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να την σέβονται οι άλλοι…

Υ.Γ.: Όταν το καλοκαίρι γράφαμε ότι ο ΟΦΗ χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνα οι διοικούντες έφερναν στην ομάδα κάποιους απίθανους(Πέσιτς, Καποράλε και… σία). Που πας ρε Καραμήτρο με αυτήν την άμυνα; Διότι τον έσφαξαν μεν ο Κωνσταντινέας και οι βοηθοί του αλλά μόνο ο ΟΦΗ μπορούσε να το πετύχει αυτό: Να δεχτεί μέσα σε 20 λεπτά τρία γκολ και το 1-3 να γίνει 4-3…

Υ.Γ 1 Απο τον Νικο Μαρκακη και τον Athletic Radio Ηρακλειου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: