Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008

Τα ειπε στα ισια ο Στρακα


Δυναμίτη βάζει ο Φράντισεκ Στράκα με δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει σε εφημερίδα της Τσεχίας. Ο τεχνικός του ΟΦΗ, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν οι Τσέχοι, μίλησε ξεκάθαρα για οικονομικούς δεσμούς που συνδέουν τον ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις του κόσμου της ομάδας, ενώ αποκάλυψε ότι αν και βρίσκεται μόλις τρεις μήνες στην Κρήτη, ζει μια κόλαση. Κανένα σχόλιο δεν θέλησε να κάνει ο Φανούρης Βατσινάς, λέγοντας: «Αφήστε ήσυχη την ομάδα». Δεν έκανε ποτέ τις δηλώσεις ο Στράκα, λένε από την κρητική ΠΑΕ.

Το Exedrasports.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Φανούρη Βατσινά για να κάνει κάποιο σχόλιο για τα όσα φέρεται να είπε ο Τσέχος προπονητής, αλλά εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας: «Αφήστε ήσυχη την ομάδα. Αν θέλετε να μάθετε αν τα είπε, πάρτε τον ίδιο τον προπονητή». Από την κρητική ΠΑΕ πάντως, υποστηρίζουν ότι ο Στράκα ουδέποτε έκανε αυτές τις δηλώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στράκα:

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΦΗ, έχει δυνατούς οικονομικούς δεσμούς με τον Παναθηναϊκό. Αυτό, για τους υπερήφανους Κρητικούς οπαδούς της ομάδας είναι κάτι αδιανόητο. Υπάρχει παρέμβαση στη διοίκηση και λειτουργία του συλλόγου. Εγώ πάντως βρίσκομαι εδώ για να προπονώ τους παίκτες και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω, αφού δεν θέλω να ανακατευτώ», τόνισε ο τεχνικός των Κρητικών και πρόσθεσε:

«Ξέρετε πόσες διαδηλώσεις έχουν κάνει οι οπαδοί της ομάδας; Αμέτρητες! Οι σχέσεις με τον Παναθηναϊκό γενικότερα δεν αρέσουν στους φίλους της ομάδας που θέλουν ο ΟΦΗ να είναι αυτοδιοικούμενος σύλλογος, χωρίς να βασίζεται στους Πράσινους. Και το καθιστούν σαφές. Δεν τα έχουν μόνο με την διοίκηση αλλά και με κάποιους παίκτες. Πάντα βρίσκουν ένα παίκτη, ο οποίος προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, για να επιτίθενται. Και δεν μένουν μόνο στα λόγια και τα συνθήματα αλλά ασκούν και βία εναντίον τους. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, λόγω των καλοκαιρινών μεταγραφών, δεν βοηθάει στους στόχους μας, αφού ο Παναθηναϊκός, προκάλεσε περισσότερη ένταση».

Δέχτηκες κάποιο σήμα ότι όλα στον σύλλογο πηγαίνουν καλά;
«Δεκατέσσερις μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ήρθαν παίκτες που δεν είχαν κάνει προετοιμασία. Καταλαβαίνεις; Δεκατέσσερις μέρες πριν την έναρξη των αγώνων. Για ποιο λόγο; Ότι είναι αυτός που δίνει τα χρήματα. Εκκρεμότητες στις πληρωμές και ούτω καθεξής. Δενμουάρεσαναυτέςοιεξηγήσεις. Δενμπορώναπω. Καθόλου».

Πότε νομίζεις ότι θα λυθεί το θέμα;
Είναι μια μάχη εξουσίας. Η διοίκηση είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα, με το ένα να θέλει την ελευθερία της ομάδας και υπάρχει και το άλλο. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα.

Πριν υπογραφεί το συμβόλαιο, δεν γνωρίζατε τι να περιμένετε στην Κρήτη;
«Πριν υπογράψω το συμβόλαιο, μίλησα με τον κ. Βλάντιμιρ Ταμπορσκιν, που γνωρίζει καλά το ελληνικό περιβάλλον. Μου είπε, Φραντζ, να είσαι έτοιμος για τα πάντα. Στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να αντιμετωπίσεις. Μερικές φορές οι άνθρωποι αν δεν νοιώσουν κάτι στο πετσί τους και δεν το δουν, δεν καταλαβαίνουν τι τους λένε. Είμαι τρεις μήνες εδώ και ζω μια κόλαση».

Εσείς προσωπικά ζείτε ειρηνικά;
«Μέχρι στιγμής, ναι. Είμαι αλλοδαπός, ήρθα σε ένα καινούριο περιβάλλον και ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για τα προβλήματα. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος είπατε σε μια συνέντευξη σας ότι η ομάδα θα τερματίσει τουλάχιστον στην έκτη θέση. Και είστε στη δέκατη πέμπτη!
«Δεν έχεις άδικο. Πρέπει να κερδίσουμε για να καλύψουμε τη διαφορά. Παίξαμε στην έδρα μας με τον Ολυμπιακό. Εληξε χωρίς τέρματα, ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Μέχρι πάντως να επιστρέψει η ειρήνη στο σύλλογο, θα είναι δύσκολο να με έχουν στον πάγκο της ομάδας».

Η ομάδα της καρδιάς σου είναι η Σπάρτα Πράγας. Σκέφτεσαι μόνο τα προβλήματα στον ΟΦΗ ή μαθαίνει νέα από την ομάδα;
Πλέον δε βρίσκομαι στη Σπάρτα Πράγας. Έχω άλλα θέματα να σκεφτώ. Νοιάζομαι μόνο για την Κρήτη. Τα όσα συμβαίνουν στην Σπάρτα τα μαθαίνω από το Ιντερνετ».

http://www.exedrasports.gr/default.asp?pid=34&artID=11162&catID=24

Δεν υπάρχουν σχόλια: