Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Καταληψη στο ΒΑΚ,και διαδηλωση κατα Βατσινα

Με συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας του ΟΦΗ περίπου 200 δικυκλιστές οπαδοί της ομάδας έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής μηχανοκίνητη πορεία προς το προπονητικό κέντρο (ΒΑΚ), όπου προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου.
Οι συνδεσμίτες του ΟΦΗ (εκπρόσωποι όλων των συνδέσμων του Ηρακλείου) διέκοψαν για ένα δεκάλεπτο την προπόνηση της ομάδας ζητώντας την κατανόηση των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να διαδηλώσουν το αίτημά τους για αλλαγή του ιδιοκτησιακού της ΠΑΕ με αφορμή και την πρόσφατη πρόταση αγοράς από την ομάδα Παπακαλιάτη. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων θέλησε να συναντηθεί με εκπροσώπους της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά τα γραφεία της τελευταίας στο ΒΑΚ ήταν κλειστά.

Επόμενος σταθμός της μηχανοκίνητης πορείας των οπαδών του ΟΦΗ ήταν η έδρα της επιχείρησης του Φ. Βατσινά, όπου τα συνθήματα κατά της ιδιοκτησίας και υπέρ της πώλησης έγιναν εντονότερα.

Η κινητοποίηση των οργανωμένων οπαδών της κρητικής ομάδας ήταν η πρώτη μιας σειράς πρωτοβουλιών (μετά το πρόσφατο συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας) ώστε να πιεστεί ο Φανούρης Βατσινάς να αποχωρήσει άμεσα από την ΠΑΕ, ανοίγοντας το δρόμο για την απεμπλοκή της από το ισχύον εδώ και δεκαετίες ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκειας της κινητοποίησης δεν συνέβη το παραμικρό έκτροπο, αφού οι οργανωτές είχαν φροντίσει να περιφρουρήσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της.

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/OFI/215689.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: